Nieuws

Praat mee over de omgevingsvisie

De Gemeente Delft werkt op dit moment aan een Omgevingsvisie, waarin staat hoe alle ruimte in Delft wordt ingericht. Omdat de Omgevingsvisie de basis vormt voor de invulling van alle ruimte in Delft, vinden wij het belangrijk om de GroenLinks thema’s hier goed in te verankeren.

Lees verder

Politiek Café 5G

Politiek Café 5G Flyer

Het vijfde generatie mobiele netwerk (5G) wordt waarschijnlijk binnen een aantal jaar ingevoerd in Nederland. Op meerdere plekken wordt nu al met dit nieuwe netwerk geëxperimenteerd.

Voorstanders van 5G wijzen op de mogelijkheden die het nieuwe netwerk met zich mee brengt. Het netwerk is zo’n zeven keer zo snel, maakt bijvoorbeeld zelfrijdende voertuigen en opereren op afstand mogelijk en is energiezuiniger dan de voorganger 4G. Aan de andere kant zijn er ook zorgen over de privacy en veiligheid van het netwerk en de mogelijke gezondheidsrisico’s voor mens, plant en dier.

Lees verder

Subsidie energiebesparing Eigen Huis vooral voor huiseigenaren interessant

Wie zijn huis wil aanpakken om energie te besparen, kan 20 procent van de investeringskosten vergoed krijgen via het subsidieprogramma Energiebesparing Eigen huis. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft dat begint september bekend gemaakt. Het programma vergoedt o.a. betere isolatie van muren, vloeren en dak, en het aanbrengen van HR++-glas.

Lees verder

Pagina's