Nieuws

SIDDER-debat in de raad van Delft

Goed nieuws uit het SIDDER-debat in de raadszaal van Delft. GroenLinks won het debat, waarin leerlingen van het Stanislas College het tegen elkaar op namen over het verbieden van particulier Vuurwerk. Meike, Nina, Sophia en Nali uit VWO 5 voerden namens GroenLinks het woord en waren de winnaars van het debat! Inhoudelijk waren zij ijzersterk en met een tikkeltje humor kwam het standpunt van GroenLinks dankzij hen goed uit de verf. 

Lees verder

Startmoment energiestrategie regio Rotterdam Den Haag

Wethouder Stephan Brandligt heeft vandaag als voorzitter van het Energienetwerk het startpamflet Regionale Energietransitie regio Rotterdam Den Haag mede ondertekend. Gemeenten in de regio Rotterdam Den Haag, de waterschappen en de provincie Zuid-Holland stellen samen een energiestrategie op voor de regio. Deze strategie draagt bij aan een betaalbare, betrouwbare, schone en veilige energievoorziening voor iedereen in de regio in 2050.

Lees verder

Motie voor een sociale bijstand

Dat de wet kennen en er aan kunnen voldoen niet hetzelfde is, wordt wetenschappelijk bevestigd met een onderzoeksrapport ‘Weten is nog geen doen. Een realistisch perspectief op redzaamheid’. Het onderzoek is uitgevoerd door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Dat het kabinet in een reactie op het rapport de aanbevelingen overneemt is voor GroenLinks reden om dit met beide handen aan te grijpen. In de raad van donderdag 1 februari dient GroenLinks samen met andere partijen een motie in om de nieuwe inzichten uit het rapport te toetsen aan het huidige handhavingsbeleid. Daarmee wil GroenLinks een socialere bijstand in Delft die mensen daadwerkelijk uit de armoede helpt.

 

Lees verder

De GroenLinks dag van Samira

Wat gebeurt er in ons campagnehonk aan de Choorstraat in Delft?
Huis-aan-huis; Hoe doen wij dat?
Vandaag ga ik met iedereen onze ervaringen delen over de Huis-aan-huis campagne.

Vertel!

Wat heb jij nodig voor een toegankelijk Delft?

GroenLinks gaat op woensdagavond 17 januari met mensen met een handicap in gesprek over het toegankelijk maken van Delft. GroenLinks wil van de mensen waar het om gaat horen wat er volgens hen in Delft moet veranderen, zodat ze net als iedereen mee kunnen doen en er bij horen in Delft.

Lees verder

Pagina's