Werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

Kwartiermaker gezocht

Mensen met een psychische kwetsbaarheid aan het werk dat past bij hun talent, net als andere mensen. Dat is waar GroenLinks voor gaat. Wil je bijdragen aan de maatschappelijke coalitie ‘Werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid’? Lees dan meer. GroenLinks zoekt een kwartiermaker!

 

Te veel mensen met een psychische kwetsbaarheid leven van een uitkering. Met psychische kwetsbaarheid, bedoelen we mensen die hersteld zijn van een chronische psychiatrische ziekte of psychische klachten. Een stigma staat het vinden van een baan vaak in de weg. Organisaties kijken bij het invullen van vacatures onvoldoende naar hun talenten en kwaliteiten. Dat is jammer, want als bedrijven meer rekening houden met de psychische kwetsbaarheid, kunnen zij van grote waarde zijn. Economische zelfstandigheid heeft bovendien een bewezen positief effect op de gezondheid. Tel uit je winst!

Om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid aan werk te helpen dat past bij hun talenten, wil GroenLinks een maatschappelijke coalitie smeden. Met alle partijen die een rol spelen: bedrijven, zorginstellingen, de gemeente en stadsgenoten met een psychische kwetsbaarheid zelf. Met maatschappelijke coalities brengen we beweging in de samenleving op gang. En vinden we maatschappelijke steun voor het bereiken van doelen die breed in de stad gedeeld worden.

Voor het smeden van een maatschappelijke coalitie ‘Werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid’ zoeken we een energieke kwartiermaker. De kwartiermaker doet samen met Ingrid Lips van de fractie een verkennende ronde langs alle relevante partijen in de stad om te inventariseren of er voldoende draagvlak is in de stad om samen aan dit doel te werken. Aan de hand van de inventarisatie maakt de kwartiermaker een plan om de maatschappelijke coalitie werkelijkheid te maken.

Heb je zicht op het maatschappelijk veld? Ben je onderzoekend en verbindend? En heb je een visie op maatschappelijke coalitievorming? Neem dan contact op met Ingrid Lips (gemeenteraadslid) om meer te weten of je interesse te tonen:

Mail: i.lips@groenlinksdelft.nl

Bel: 06 – 309 33 584