Nu de gemeente in gesprek is met bewoners van Tanthof, neemt GroenLinks nog geen standpunten in over de toekomst van Tanthof en de nieuwbouw van Basisscholen. We willen de bewoners hiermee de ruimte geven om vanuit hun beleving als Tanthofbewoner hun mening en ideeën kenbaar te maken aan de gemeente. Als de politiek zich hier nu mee gaat bemoeien, doet dit geen recht aan de inbreng van de bewoners. Pas als de gemeente met een voorstel naar de raad komt, die met betrokkenheid van de bewoners tot stand is gekomen zal GroenLinks haar visie kenbaar maken.

Nieuwe schoolgebouwen en woningen voor ouderen

De gemeente Delft wil dat de wijk Tanthof ook in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar blijft. Hiervoor zijn een aantal veranderingen nodig. Ten eerste is er behoefte aan nieuwe schoolgebouwen, die geschikt zijn voor het aantal basisschoolleerlingen in de wijk. Ten tweede wil de gemeente onderzoeken hoe de ouderen in de wijk willen wonen. Misschien zijn betaalbare seniorenwoningen hier een oplossing voor. Verder biedt de gemeente bewoners de mogelijkheid om ook andere wensen rond de toekomst van hun wijk naar voren hun brengen, en om hun zorgen te delen, bijvoorbeeld over groen in de wijk, detailhandel en openbaar vervoer.

De gemeente heeft in totaal zes bewonersavonden georganiseerd, waar 300 bewoners aan deelnemen. GroenLinks is erg tevreden over de grote belangstelling en over het feit dat de gemeente naar bewoners luistert.

Misvatting over ‘Plan uitwerkingskader’

Er is een ‘plan uitwerkingskader ‘ (puk) naar de raad gestuurd. Dit is niets meer dan een uitwerking van één van de mogelijke scenario’s voor nieuwe huisvesting van de basisscholen in Tanthof. Het is bedoeld voor de gemeente om te kijken wat haalbaar is. Het is nog geen voorstel aan de raad. GroenLinks roept bewoners op om vooral met eigen ideeën te komen, die samen met de gemeente uitgewerkt kunnen worden.