Op vrijdag startten we na de lunch met een reflectief gesprek over hoe het met ieder gaat in de balans, werk, thuis en raadswerk. Wat de val van het kabinet met jou als mens en politicus heeft gedaan. En hoe we elkaar nog beter kunnen steunen, zowel op momenten dat iemand het druk heeft als ook bij onderwerpen die we graag breed als fractie willen dragen, zoals het slavernijverleden.

Na een middag veel uitwisselen hebben we lekker samen gegeten en daarna een rondwandeling door Middelburg gemaakt. Het is een stad met een rijke historie, waar ook het koloniale verleden terug te vinden is. Samen hebben we een bezoek gebracht aan het herdenkingsmonument Slavernijverleden. Erg mooi om te zien hoe daar in deze stad aandacht aan wordt gegeven.

Op de zaterdag hebben we gezamenlijk de thema’s die vrijdag veel voorkwamen - zoals samen dragen, de verhoudingen tussen de verschillende partijen in de raad en GroenLinks, campagne voeren voor de tweede kamer en de linkse samenwerking - verder doorgesproken en afspraken gemaakt hoe we daar samen verder aan gaan werken.

Over een half jaar gaan we weer naar een nieuwe plek, en dan zullen we terugblikken op de eerste helft van deze raadsperiode en vooruitblikken naar de tweede helft. Daarover te zijner tijd meer.

Mocht je vragen hebben: je kunt ons altijd benaderen via fractie[@]groenlinksdelft.nl