Een avondje uit bij buurthuis Voorhof II

Op woensdag 24 februari heeft GroenLinks gekookt voor ca. 30 mensen in buurthuis Voorhof II. Samen met vrijwilligers van het buurthuis bereidde vier leden van GroenLinks een gezonde vegetarische maaltijd met rode en groene gevulde paprika.

Twee keer per maand komen mensen uit de buurt eten in Buurthuis Voorhof II. Onder hen zijn veel ouderen. De meesten zijn dames. Het eten kent zo’n grote belangstelling dat niet iedereen die zich aanmeldt kan mee eten. De teleurstelling is dan ook erg groot als mensen te horen krijgen dat ze de volgende keer moeten overslaan omdat dan een ander aan de beurt is. De meest kwetsbaren, zoals een mevrouw met Alzheimer, mogen wel elke keer mee eten.

Er hangt een huiselijk sfeer in de fraai ingerichte centrale ruimte. Ouderen eten niet alleen en  helpen ook een handje mee. Het eten wat over is wordt door vrijwilligers in porties verdeeld en meegegeven voor thuis. Na het eten staan vier heren af te wassen. Het is alles bij elkaar een gezellige bedoening.

Buurthuis Voorhof II draait geheel op vrijwilligers. Het is niet makkelijk om het buurthuis rendabel te houden. Het bestuur ervaart hierbij o.a. concurrentie van de lagere huurprijs die de gemeente hanteert voor gesubsidieerde organisaties in wijkcentra en buurthuizen van de gemeente. Toch is de prijs niet het enige verschil. In buurthuis Voorhof II hebben de vrijwilligers het geheel voor het zeggen. Dat maakt het buurthuis voor bepaalde organisaties juist weer aantrekkelijk.

GroenLinks waardeert bewonersinitiatieven en heeft er alle bewondering voor dat het bestuur in staat is om het buurthuis zonder rooie cent van de gemeente te runnen.