FaceMePLS, Licentie: CC BY 2.0

De sociale kant van GroenLinks, vooral nu

Delft maakt net als de rest van Nederland moeilijke tijden door. Onze bruisende en levendige stad is stil geworden, maar gelukkig zeker niet kil. Hoewel we door de maatregelen niet bij elkaar kunnen komen zoals we dat gewend zijn, tonen wij samen onze warmte op diverse creatieve manieren.

GroenLinks heeft ook in deze uitdagende tijden oog voor de burgers van Delft. We zijn als vanouds bereikbaar voor alle vragen van burgers. Een voorbeeld: de vragen over de extra maatregelen die woningcorporaties nemen in verband met het coronavirus in dichtbevolkte wijken en in de flatgebouwen. We konden melden dat wethouder Karin Schrederhof (Wonen) in nauw contact staat met de woningcorporaties. Iedere corporatie neemt de aangegeven maatregelen van het RIVM in acht: een aankondiging over hygiƫne in de lift, het afgrenzen van ontmoetingsruimtes voor de veiligheid van de bewoners, en dergelijke.

GroenLinks is begaan met het lot van de vele ondernemers in onze stad die getroffen zijn door de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. We luisteren naar de zzp'ers die het best ingewikkeld vinden om in aanmerking te komen voor de financiƫle ondersteuning die in eerste instantie gul aangeboden leek. We leven ook mee met de horecabedrijven die juist nu met dit voorjaarsweer op volle toeren hadden moeten draaien. We denken mee met jullie en stellen vragen waar nodig is.

Voor nu, nog even, luisteren we samen naar de hoopvolle klanken van onze machtige Bourdonklok en weten we dat wij als Delftenaren sterker uit deze crisis zullen komen. Hou moed, hou vol!