Bosgenot

Het Bieslandse Bos verandert de komende tijd van een productiebos in een spannend, aantrekkelijk en toegankelijk bos. Om die verandering in te luiden bood Staatsbosbeheer dit weekend een verrassende theatervoorstelling aan: Bosgenot.

Bosgenot was een leuke, magische voorstelling, waarbij het publiek niet op een tribune zat maar door het bos langs de scènes liep. Met stadse juffers die met modder aan hun pumps 'bubbels' dronken. Vreemde vogels, vogelaars en stoere houthakkers. En als toppunt Reinaerd die het Bieslandse Bos wilde overkappen, betegelen en voorzien van een snackbar.

Een mooie manier om de verandering van het bos te markeren. Om het bos beter op de wensen van de omwonenden en gebruikers aan te laten sluiten, wordt het de komende tijd omgevormd tot een aantrekkelijk, natuurlijk en avontuurlijk bos. De paden worden verbeterd en sluiten straks beter op elkaar aan. Zo wordt het makkelijker om even een rondje te maken met droge voeten.

De metamorfose van het Bieslandse Bos is samen met omwonenden, bezoekers van het bos en aangrenzende gemeenten tot stand gekomen. Het doel? Een bos om van te genieten: wandelen, fietsen, spelen, paardrijden, picknicken of zomaar wat dwalen. 

Kijk op het kaartje hoe het Bieslandse Bos er uit gaat zien.