Volop energie in de Buitenhof

Op woensdag 15 oktober is door leden van fractie en bestuur van GroenLinks Delft een bezoek gebracht aan de BuurTeams Eraflats en Gillisbuurt. In de bewonersruimte aan de Chopinlaan werden wij ontvangen door een gedreven groep bewoners uit de Buitenhof, die zich sinds 2010 hard inzetten om de leefbaarheid in en om de flats te verbeteren. GroenLinks is onder de indruk van de energie die de BuurTeams uitstralen.

Wekelijks maken de twee BuurTeams ’s avonds een ronde door de wijk. Door in groepsverband te lopen, is het voor de wijkbewoners inmiddels duidelijk dat de BuurTeams in de wijk lopen om de leefbaarheid en veiligheid te vergroten. De vrijwilligers van de BuurTeams melden het als er iets kapot of loos is en hebben daarvoor een handig lijstje met telefoonnummers van partners in de wijk op zak. Ook spreken ze bewoners aan op ongewenst gedrag.

Over het algemeen zijn de contacten met de wijkcoördinator, woningcorporaties, wijkagenten en wijkverpleegkundigen prima. Al gaven de leden wel aan dat meldingen bij het gemeentenummer 14015 niet altijd even snel worden opgevolgd. Tijdens de ronde roken we al snel wat ze bedoelden. Langs de sloot evenwijdig aan het Strausspad lagen takken, fietsen en bagger die nog niet waren opgeruimd na het baggeren. En erger, er dreven supergrote stinkende dode karpers in het water. Vandaag liet ons contactpersoon weten heel blij te zijn – de hopen baggerafval en de vissen zijn opgeruimd!