De thema-avond stond in het teken van terugblikken en vooruit kijken. Wethouder Stephan Brandligt en fractievoorzitter Frank van Vliet gaven de aftrap: de gemeente Delft heeft het financieel zwaar, maar er wordt nog altijd hard gewerkt aan de energietransitie en andere zaken waar wij als GroenLinks waarde aan hechten, zoals de Global Goals. Raadsleden Ingrid Lips en Timo Töns namen de aanwezigen vervolgens mee in een Delftse blik op het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Verkiezingen waren een doorlopend thema van de avond: niet alleen is officieel het besluit genomen om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, ook werden de voorbereidingen daarvoor getroffen. De kandidatencommissie is aan het woord gekomen en de programmacommissie onder leiding van Paul de Graaf geïntroduceerd aan de leden. Afgezien van verkiezingen is ook de begroting voor 2021 goedgekeurd.

Daarnaast werd door de ALV een aantal mensen benoemd in diverse functies. In het bestuur is Arjan van der Hulst aangesteld als voorzitter en interim penningmeester. In augustus nam Arjan de rol van voorzitter tijdelijk over van Erica Radelaar, die haar functie door een coronabesmetting moest neerleggen. Arjan is van plan om in ieder geval voorzitter te blijven tot en met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Daarnaast zal hij penningmeester blijven tot een vervanger is gevonden. Jurriaan Huisman is herbenoemd als algemeen bestuurslid en Faye Bovelander werd benoemd als bestuurslid Beweging en Campagne.
De ALV benoemde Judith Rijnders als nieuw lid van de functioneringscommissie. Ook de kascommissie heeft een nieuw lid: naast Deyar Jaff en William van Treuren neemt Maarten Vos deel aan het controleren van de financiën. We willen natuurlijk Paul de Graaf bedanken, voor zijn jarenlange werk in de kascommissie.

Onze afdeling gaat een drukke periode in, met landelijk verkiezingen en de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Deze thema-avond ALV vormde een belangrijke aftrap daarvan. Op naar de stembus!