Tekort fietsparkeerplaatsen aanpakken

Het aantal fietsparkeerplaatsen rond het station is nu al te weinig, maar in de toekomst dreigt het tekort nog groter te worden. Dit blijkt uit de antwoorden van het college op de schriftelijke vragen die GroenLinks samen STIP gesteld heeft.

Op dit moment zijn er rond het station ruim 6000 stallingplaatsen (bewaakt en onbewaakt). Uit de antwoorden van het college blijkt dat de stallingsplaatsen die tijdens de bouw van het nieuwe station en de spoortunnel verdwijnen, gecompenseerd worden. Als het nieuwe station klaar is, dan hebben we een fietsenkelder voor 5000 fietsen. Die is dus nu al te klein! Wel probeert het college nog zo'n 2000 stallingsplaatsen te creƫren op de Coenderstraat. Het college geeft ook aan te verwachten dat op termijn 12.000 plaatsen nodig zijn!

GroenLinks wil daarom van het college weten hoe we dit probleem gaan oplossen. Daarbij kan ook gedacht worden aan station Delft-Zuid. Door de facelift die dit station krijgt en door de komst van de Stedenbaan, wordt station Delft-Zuid een aantrekkelijk alternatief om het TU gebied te bedienen. Misschien moeten er bij station Delft-Zuid geen 600 maar 6000 stallingsplaatsen komen. Uiteraard moet bij station Delft centrum ook het maximaal aantal mogelijke plaatsen gerealiseerd worden.