3 generaties Tetteroo in de stuurhut van de Corbulo
3 generaties Tetteroo in de stuurhut van de Corbulo

Philip Tetteroo, 26 febr. 1924 - 10 mei 2018

Het laatste bericht wat wij van Philip ontvingen op 22 maart 2018:

Langs deze  weg wil ik het campagne team bedanken en feliciteren met de fantastisch succes in onze gemeente!

Menigmaal, als ik de weerbericht las en vanachter het raam naar buiten keek dacht ik aan het team - gehuld in groene hesje - die er steeds maar weer op uit trok, weer en wind trotserend.

Met groene en vriendelijke groeten,

Philip

Zo kennen wij Philip, altijd geinteresseerd, betrokken en veel contact via email. Dat ging hem de laatste jaren nog wel goed af.

In februari bood hij zijn huis nog aan als verzamelplek voor de Huis Aan Huis campagne:

Let wel: ik ben een slechte gastheer: flink doof, snel moe en weinig mobiel.

Borrelen na afloop ....... tja , met deels zitten op de vloer.......

En mocht ik nog bezig met mijn verplichte middagrust:  de voordeur aan de aan de achterzijde beneden staat 'uitnodigend los'. Voor fietsen is m.h.o. de andere bewoners, niet veel plaats. Vooraan op straat tegen bomen (fietskettingen) is het beste.

En het groene gazon (natuur?) wordt natuurlijk niet betreden...........

Met groet en tot later, Philip

Het werd toch een andere lokatie:

Enerzijds jammer, maar voor mij ook: minder 'zorgen'! 

 Met Philip ontvalt ons het oudste en zeer gewaardeerd lid. Wij wensen zijn naasten alle sterkte toe.

Philip is zijn vader opgevolgd als binnenvaartschipper. Toen hij voor vast aan wal kwam ging hij in het huis van zijn ouders in Delft wonen (v.Aelststr.).
Philip was een GL-er in hart en nieren. We hebben veel met hem in de verkiezingstijd samengedaan, verkiezingsborden op de bruggen plaatsen, affiches plakken, enz. Landelijk zat hij in de 50+werkgroep, sloeg nooit congressen over en was bestuurslid in Delft. Hij was een actief lid, overal in geinteresseerd en altijd van de partij. Op zijn 94ste, vlak voor zijn overlijden, was hij nog lijstduwer bij de gemeenteraadsverkiezingen. De laatste jaren moest hij tot zijn grote verdriet steeds vaker verstek laten gaan vanwege zijn toenemende doofheid. Zijn nog enige communicatiemiddel, e-mailen, heeft hij tot de dag voor zijn overlijden, met verve gebruikt. Verder zocht hij zijn toevlucht in het lezen en herlezen van zijn 'klassiekers' zoals Geert Mak en AFTh v.d. Heijden. Philip was een bescheiden, innemend en zeer betrokken mens.