Naaktrecreatie

Al jaren heerst er onduidelijkheid over het naakt recreëren in het Delftse Hout. Groenlinks wilde hier helderheid over en diende daarom samen met D66, Onafhankelijk Delft en de Fractie van Koppen een motie in. Een nipte meerderheid in de raad stemde niet in met het voorstel om een naaktstrand in het Delftse Hout toe te wijzen.

De discussie omtrent het naaktstrand in het Delftse Hout loopt al een tijdje. Groenlinks heeft in deze discussie altijd gepleit voor meer vrijheid op zedelijk gebied. Boetes die naaktrecreanten hebben gekregen zijn door de rechter teruggedraaid. Van de vermeende overlast is bovendien allang niets meer vernomen. Zowel naaktrecreanten als geklede recreanten als anderen hebben behoefte aan duidelijkheid over de aanwezigheid van een naaktstrand of naaktligweide.

Groenlinks heeft daarom in de afgelopen raadsvergadering samen met D66, Onafhankelijk Delft en de Fractie van Koppen een voorstel gedaan om een gebied, als naaktstrand geschikt aan te wijzen. Een kleine meerderheid stemde tegen. De fractie van Groenlinks zal zich aan de hand van het onlangs vastgestelde verkiezingsprogramma hard blijven maken voor het “officieel maken van het naaktstrand aan de Grote Plas”.