Ga jij GroenLinks vertegenwoordigen in de Delftse gemeenteraad, of ken je iemand die je daarvoor heel geschikt vindt???

Wie meldt zich aan om vanaf maart 2018  als GroenLinks raadslid door het leven te gaan, en/of wie tipt ons de naam van een wellicht geschikte kandidaat, die nu nog geen GroenLinkser is, of bij zichzelf het politiek talent nog niet heeft ontdekt?

Het lijkt misschien ver weg., de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Tot 1 juli 2017 kunnen kandidaten zich melden bij het bestuur.

GroenLinks in Delft heeft een commissie Werving, Selectie en Functioneren.

De commissieleden gaan in gesprek met leden die zich als kandidaat raadslid aanmelden, maar ook met mensen die overwegen zich kandidaat te stellen. Inmiddels hebben er al vele gesprekken plaatsgevonden. Daar gaan we voorlopig mee verder.

Daarnaast gaat de commissie actief op zoek naar geschikte kandidaten om het GroenLinkse geluid in de Delftse Gemeenteraad te laten klinken, waarbij de commissie jullie om hulp vraagt.

GroenLinks in Delft wil immers in maart 2018 een lijst met enthousiaste en betrokken  kandidaten aan de kiezers voorleggen.

We willen jullie vragen om na te denken, of je jezelf kandidaat zou willen stellen, maar ook om eens binnen je netwerk op zoek te gaan naar mensen, waarvan jij vindt dat ze geschikt zijn als raadslid en ook binnen het GroenLinkse profiel passen. De algemene ledenvergadering heeft uitgesproken twee studenten/ jongeren  bij de eerste tien op de kandidatenlijst terug te willen zien

Een kandidaat hoeft nu nog geen lid te zijn van GroenLinks. Als je je kandidaat stelt, is het wel vereist dat je lid bent.

Als je twijfelt of je geschikt bent en dat wil onderzoeken, bestaat de mogelijkheid om eens met een paar leden van de commissie Werving, Selectie en Functioneren in gesprek te gaan.

Wil je je aanmelden als kandidaat raadslid maak dit dan voor 1 juli 2017 kenbaar aan het bestuur door een motivatiebrief  en CV te mailen aan : secretaris@groenlinksdelft.nl

Wil je je op een kandidaatstelling oriënteren, neem dan contact op met de commissie Werving, Selectie en Functioneren door een bericht te sturen aan wervingenselectie@groenlinksdelft.nl en we nemen contact met je op.

Zie ook de profielschets hieronder.