Korte (foto)impressie afscheidssymposium Wim Bot

Op vrijdag 3 april organiseerde GroenLinks Delft een symposium voor Wim Bot als dankbetuiging voor zijn lange staat van dienst binnen de Delftse politiek. Het thema van de middag was ‘burgerschap’ en op het lijstje met sprekers prijkten de namen van Joost Lagendijk (GroenLinks Europarlementariër), Wijand Duijvendak (ex-GroenLinks Tweede Kamerlid en thans klimaatactivist), Frank Koenen (De Nieuwe Amateur) en uiteraard die van Wim Bot zelf. GroenLinks wethouder Saskia Bolten begeleidde het symposium.

Het geheel vond plaats op de 5e verdieping van het Bacinolgebouw, met een prachtig uitzicht over de stad. Helaas bleek Wijnand Duijvendak de avond voor het symposium afgezegd te hebben, maar in Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond had de organisatie een uitstekende vervanger gevonden. Toen de zaal goed gevuld was werd de aftrap gegeven door Saskia met een welkomstwoord en een introductie, waarin ze verhaalde over de lange tijd waarin ze Wim kent.

Daarna was het woord aan andere sprekers. De speech die Wim heeft gegeven zal hier binnenkort integraal te lezen zijn.

Nadat Joost Lagendijk, Hugo van der Steenhoven en Frank Koenen gesproken hadden over actief burgerschap op internationaal, nationaal en lokaal niveau, was het tijd voor vragen vanuit het publiek, zoals het hoort bij actief burgerschap.

Na een korte pauze werden nog enkele vraagstukken bediscussiërd, waarna Saskia het officiële gedeelte van de middag afsloot. Vanwege het mooie weer toog iedereen naar het veldje voor de deur van Bacinol, om daar onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten met vrienden, oude bekenden of met Wim.

Namens GroenLinks willen we alle aanwezigen bedanken voor hun komst en het mede mogelijk maken van een mooi afscheidssymposium voor Wim Bot. Wim bedankt!