Raadsvergadering in Delft

Jij? De politiek in!

Honderden raadsleden maken dag in, dag uit werk van de verandering waar GroenLinks voor staat. Zij zijn dé lokale gezichten van GroenLinks en maken onze idealen waar in de praktijk. Wil jij graag meer doen voor GroenLinks en denk jij er wel eens over om raadslid te worden? Meld je dan aan voor deze middag vol met workshops en interviews. Want de gemeenteraadsverkiezingen komen snel dichterbij!

Doe mee aan de workshop debatteren, luister en praat mee tijdens één van van de interviews met ervaren raadsleden en maak kennis met onze campagneleider, Wijnand Duyvendak.

De middag vol workshops en interviews vind plaats op het Landelijk Bureau van GroenLinks. Het is een inloopmiddag, dus je hoeft niet stipt om 13.00 uur aanwezig te zijn. De meeste workshops worden op meerdere momenten in de middag gegeven. Meld je direct aan, dan ontvang je van ons vooraf de laatste informatie in je mailbox. 

Locatie: Landelijk Bureau, Oudegracht 312, Utrecht (Google Maps).
Inloop: tussen 13.00 uur & 17.00 uur.
Let op: In verband met de Canal Pride in Utrecht, is het vermoedelijk heel druk in de binnenstad van Utrecht. Check vooraf even de beste route naar het Landelijk Bureau.

Programma

Er is een doorlopend programma met workshops, interviews en volop ruimte om andere (aspirant) raadsleden te leren kennen.

Workshops & Interviews

Wijnand Duyvendak over nieuwe raadsleden

Wat is de ambitie van GroenLinks anno 2018? Wat voor raadsleden passen daarbij? Ga in gesprek met Wijnand Duyvendak, de campagneleider van GroenLinks.

Workshop: debatteren in de raad

Oefenen op de kneepjes van het vak debatteren. Hoe onderbouw je jouw verhaal en wat doe je als iemand daar tegenin gaat?

Workshop: de kernboodschap

Waarom is de kernboodschap zo belangrijk? Hoe schrijf je jouw kernboodschap en hoe gebruik je deze?

Interview: met de kennis van nu

Als raadslid kom je in aanraking met veel onderwerpen en ontmoet je veel mensen. Ook krijg je te maken met allerlei regels en gebruiken in de raad. Raadsleden worden geïnterviewd over hun eerste tijd in de raad en hoe ze daar nu op terugkijken.

Workshop: in de media

Zichtbaarheid in de media vergroot je bereik. Het kan energie toevoegen aan het debat en verandering stimuleren. Stel dat jij een interview zou moeten geven, wie ben jij dan? Hoe dicht blijf je bij jezelf?

Interview: de kandidatencommissie

Als je kandidaat wilt worden voor de gemeenteraad, krijg je een gesprek met de kandidatencommissie in jouw gemeente. Wat voor gesprek is dat eigenlijk? Wat voor vragen stellen ze? Hoe kun je jezelf voorbereiden? Leden van kandidatencommissies vertellen hoe zij kandidaten selecteren.

Interview: profilering als raadslid

Hoe kan een raadslid zich profileren? Wat moet je daarvoor kunnen?

Naast alle workshops & interviews is er de mogelijkheid om te speeddaten met raadsleden en scouts van GroenLinks. Stel ze al je vragen over hun werk, de lusten en de lasten en wat het precies betekent om een raadslid voor GroenLinks te zijn. Samen kun je tijdens een speeddate weer een stapje verder komen in jouw ontdekkingstocht. Kun je niet wachten tot 24 juni? Lees hier het interview met Huri Sahin, fractievoorzitter voor GroenLinks in Zuid-Holland.