Inrichting Agathaplein: daar gaan we samen over!

Zondag wordt er een manifestatie gehouden voor het behoud van het Agathaplein. GroenLinks vindt het goed dat mensen zich laten horen. Dat getuigt van grote betrokkenheid. Aan het betrekken van mensen heeft het in het proces rond Prinsenhof ontbroken. Als je aan de slag gaat met zo'n belangrijke plek in de stad, dan doe je dat samen met bewoners, organisaties, ondernemers en vakspecialisten. Dat is Delfts doen!

Overigens betekent dat voor GroenLinks niet dat alles moet blijven zoals het is. Het is juist belangrijk om met elkaar te delen wat er goed is en wat niet en wat de mogelijkheden zijn. Samen kom je misschien wel tot iets anders, dat beter is. Af en toe iets veranderen past ook in de historie van het Prinsenhof. Het complex en ook het plein zijn voortdurend veranderd, waarbij het historische karakter behouden is. De bouw van het poortje in de 20e eeuw is daar een voorbeeld van. 

Kortom: GroenLinks respecteert de boodschap van de manifestatie, maar alles hoeft niet altijd te blijven zoals het is. De plannen die er nu liggen zijn echter zonder dialoog met betrokkenen gemaakt en dus niets meer dan slechts een verkennend idee.
Eerst samen rond de tafel en dan maar eens zien of de nieuwe plannen recht doen aan deze bijzondere plek uit de geschiedenis van Delft.

Meer op In de buurt: Dit wil je weten over de plannen voor het Agathaplein