GroenLinks wil fietsverbinding stad, natuur en zee

GroenLinks in de gemeenten Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar pleit voor een fietsverbinding door stad en natuur naar zee. Het fietspad begint in Delft en gaat door de vier gemeenten naar het strand in Wassenaar. Op deze manier kunnen fietsers genieten van een prachtige route. De lancering van de route is zondag 5 maart om 13 uur langs de Vliet ter hoogte van het Jaagpad 6 in Rijswijk (Herberg Vlietzicht).

"Het lukte net niet om de fietsroute langs alle gemeentehuizen te laten gaan", vertelt Leo Maat uit Wassenaar, die de fietsroute heeft ontworpen.

"De bermen waar langs je fietst moeten ecologisch ingezaaid worden, zodat bijen en vlinders daar kunnen leven", zegt Marloes Borsboom uit Rijswijk. "Fietsers hebben dan echt plezier van de natuur." Stephan Brandligt uit Delft is blij met het voorstel. "Wij gaan deze mooie natuurfietsroute 'Delft aan Zee' noemen. Met een mooie tocht van zo'n twee uur kunnen bewoners van Delft naar het strand in Wassenaar." "Alles waar GroenLinks voor staat, komt in deze route terug," zegt Floor Kist uit Leidschendam-Voorburg. "Aandacht voor bijen en vlinders, fietsen en de kans voor iedereen uit de stad om een gezonde, frisse neus te halen aan het strand."

De vier initiatiefnemers gaan hun voorstel indienen bij de vier gemeenten, waar GroenLinks in het college van Burgemeester en Wethouders zitten.

"We denken dat we een goede kans maken om het fietspad mogelijk te maken," lacht Leo Maat.