De plannen voor het voormalige depot van het Legermuseum op de Paardenmarkt naderen hun voltooiing. GroenLinks sprak direct omwonenden. Zij zijn blij met de herontwikkeling van de monumentale gebouwen, maar maken zich ook zorgen. Zorgen over het gebrek aan overleg met de initiatiefnemer en over de verwachte overlast (geluid en verkeer) van een door hem gewenst restaurant.

Het Rijksmonument aan de Paardenmarkt is een unieke historische plek in Delft. Het is fijn dat Delftenaar Joop Rodenburg er bijzondere plannen voor ontwikkelt. Op het complex zullen jonge technische bedrijven tijdelijk onderdak en ondersteuning vinden in de ‘accelerator’ The Buccaneer. Er zijn ook plannen voor een restaurant met terras. De horecavergunning is al aangevraagd. Aan de randen is woonruimte gecreëerd voor Rodenburg. Op een klein deel van het immense binnenplein is de privé tuin aangelegd. De mooie grote binnentuin, die in het ontwerp zat, is inmiddels geschrapt. Er is nu gekozen voor klinkers in plaats van groen.

GroenLinks bezocht afgelopen vrijdag de locatie aan de Paardenmarkt en sprak met betrokken buurtbewoners. Zij zijn enthousiast over de woningen en bedrijfjes die een plek vinden in het nieuwe complex. Maar maken zich zorgen over de plannen voor een restaurant die vorige zomer bekend werden gemaakt. Een restaurant in deze rustige woonbuurt zal zeker voor overlast zorgen. Overlast van het terras, vertrekkende rumoerige gasten, afvalcontainers en verkeersdrukte van gasten, personeel en leveranciers, etc.

De initiatiefnemer lijkt de zorgen van de bewoners niet serieus te nemen. GroenLinks wel. Wij lopen nog niet warm voor het toestaan van nieuwe horeca in dit rustige hoekje van de binnenstad. De harde steenachtige omgeving zal als klankkast fungeren voor alle activiteit op het binnenterrein, zodat de hele buurt kan ‘meegenieten’. Verder vindt GroenLinks dat de initiatiefnemer de bewoners beter moet betrekken bij zijn plannen en rekening moet houden met hun zorgen.