GroenLinks dient motie Kinderpardon in

GroenLinks zal tijdens de raadsvergadering van 23 februari a.s. samen met het CDA de motie 'Kinderpardon' indienen. De motie roept het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft op om bij de minister van Immigratie, Integratie en Asiel aan te dringen op een oplossing voor asielkinderen die geworteld zijn in Nederland en naar het land van hun ouders dreigen te worden teruggestuurd

Een groep bekende Nederlanders (waaronder mensen als Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz, Jörgen Raymann, Jan Mulder, Thomas Acda, Filemon Wesselink en Vincent Bijlo) is een campagne begonnen om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor een 'kinderpardon'.

Het kinderpardon is een maatschappelijk initiatief voor een humaner asielbeleid. De actie is bedoeld als ondersteuning van een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie, die regelt dat minderjarige vreemdelingen die langer dan acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen.

In de weken rond Kerstmis werden mensen opgeroepen het initiatief te steunen en op de internetsite www.kinderpardon.nu een petitie te ondertekenen. De bedoeling is deze te overhandigen aan minister Gerd Leers van Asiel en Immigratie. Ruim 123.000 mensen hebben zich inmiddels uitgesproken voor het initiatief. Maar minister Leers heeft aangegeven dat hij gewoon doorgaat met het uitzetten van asielkinderen.

GroenLinks in Delft vindt dat we ook in de gemeenteraden moeten laten zien dat Nederland dit niet wil. Hiervoor zal GroenLinks samen met het CDA een motie indienen in de gemeenteraad op 23 februari. De motie roept het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft op om bij de minister van Immigratie, Integratie en Asiel aan te dringen op een oplossing voor asielkinderen die geworteld zijn in Nederland en naar het land van hun ouders dreigen te worden teruggestuurd.