De lijst bevat een combinatie van ervaren raadsleden en nieuw talent. Lijsttrekker Rinske Wessels heeft de afgelopen periode twee jaar in de raad gezeten en neemt nu het stokje over van Frank van Vliet. Rinske is moeder van twee dochters, zelfstandig ondernemer en een mens met een duurzaam hart. Ze gaat zich inzetten voor een socialer en groener Delft.

Rinske: "Ik ben vereerd dat de leden mij hebben gekozen als lijsttrekker. Ik kijk er naar uit om samen met de andere verkozen mensen op de lijst een sterk team te vormen en een mooie campagneperiode in te gaan. In deze tijd is aandacht voor elkaar, betrokkenheid en verbondenheid voelen van groot belang. Met deze instelling willen we in Delft campagne voeren en na de verkiezingen in de politiek het verschil maken!”

“ In deze tijd is aandacht voor elkaar, betrokkenheid en verbondenheid voelen van groot belang. Met deze instelling willen we in Delft campagne voeren en na de verkiezingen in de politiek het verschil maken! ”

Rinske Wessels Lijsttrekker

Cheraldine Osepa staat op nummer twee. Cheraldine is in de afgelopen twee jaar in de raad een warme, verbindende factor geweest tussen de raad en de inwoners van de stad. Cheraldine: “Met mijn kandidatuur in de top van de kandidatenlijst stuurt GroenLinks Delft een heldere, progressieve boodschap naar onze stad. Politiek moet van iedereen zijn: authentiek, geloofwaardig en herkenbaar voor burgers. Ook voor degenen die we niet altijd bereiken.”

Cheraldine wordt gevolgd door Deyar Jaff. Hij is een autonome geest die zich in de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt voor een duurzame economie waar iedereen in mee kan doen. Daarnaast is een veiliger Delft, waarin we vanuit vertrouwen samen bouwen aan de maatschappij, een van de meest belangrijke punten voor Deyar. Deyar: “Ik kom uit een gedeelte van de stad waarvan de mensen niet altijd aan de tafel van een wethouder zitten. Ik identificeer me met ‘de binnenstad’ en ‘de buitenwijk’ en vertegenwoordig deze ook. Dat is mijn toegevoegde waarde binnen de fractie.”

Op plek vier staat Klaas Herrema, een kandidaat met grote ervaring in de raad. Hij zet zich in voor de sociale samenhang van de openbare ruimte. Hij wordt gevolgd door Jeanique Romeijnders, student bouwkunde en een nieuw talent met passie voor duurzaam wonen. Zij maakt de top vijf compleet.

Op hun beurt worden zij gevolgd door een reeks nieuwe gezichten, ervaren en talentvol, bomvol ideeën om aan Delft te blijven werken: Kristel Wattel, Sem Grootscholten, Ravi Ahluwalia, Faye Bovelander, William van Treuren, Carla Frayman, Ayla Poots en Sebastiaan Diepeveen.

Dit enthousiaste en deskundige GroenLinks-team gaat met grote inzet verder werken aan een sociaal en groen Delft.