Wat hebben we de afgelopen weken gedaan? Zichtbaarheid en veel gesprekken. We hebben afgelopen tijd samen met de PvdA flink wat campagne gevoerd. De aftrap van de campagne was op 7 oktober samen met Iris Vrolijk. De posters voor achter het raam hadden we klaar liggen voor onze leden. We hebben bij veel deuren aangebeld, actief op de markt geflyerd en veel flyers in de brievenbussen gedaan. GroenLinks is meer van het ‘huis-aan-huizen’, maar we hebben de PvdA'ers meegekregen om dat ook vaak te gaan doen. En dat is best wel goed gelukt. Daarnaast hebben we vele posters bezorgd in Delft. Het is belangrijk om ook vooral de laatste dagen goed zichtbaar te zijn. Volgens de peiling van Gijs Rademakers tijdens het debat van RTL op zondag 12-11-2023, om een voorbeeld te noemen, was het aantal zwevende kiezers 1 maand geleden 70% en nu is dat gedaald naar 59%. Het is nog vrij hoog. 

Zwevende kiezers. Wat kunnen wij als GroenLinks Delft doen om zoveel mogelijk van deze stemmen te winnen? Dat is veel Huis-aan-Huizen. Dit weekend zijn we nog een keer actief aan het ‘huis-aan-huizen’ (geweest). Dit blijkt toch wel de meest effectieve manier om potentiële kiezers te overtuigen. En verder is er natuurlijk de eindsprint: zie hieronder. 

Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Afgelopen zondag gingen we ook massaal de straat op voor het klimaat met de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Maar liefst 85.000 mensen waren aanwezig. Het is een enorm succes geworden. GroenLinks en PvdA waren goed aanwezig. We hebben een duidelijk en krachtig signaal afgegeven. 

De Eindsprint. En nu? Doe mee! In de laatste dagen van de verkiezingen kan niemand om ons heen. We gaan de eindsprint inzetten.  En gaan door tot en met 22 november. Op maandag 20, dinsdag 21 en woensdag 22 november staan we op het station Delft CS en gaan we flink flyeren. Om 7:30 uur en vanaf 16:30 tot 18:30 uur. Kom gewoon langs en flyer een ½ uur of 1 uur mee, wij hebben de flyers en jasjes. Want we weten: nog 1 op de 10 kiezers besluit op de dag van de verkiezingen over hun stemkeuze! Hoe meer we met z'n allen aanwezig zijn hoe zichtbaarder en dus beter. Dus doe mee !