Debatavond Basisinkomen Delft op 21 april

Op 21 april organiseren STIP & GroenLinks Delft een debatavond over het basisinkomen. Het op dit moment weer zeer actuele thema wordt ingeleid door het afspelen van een inspirerende Tedx-talk van Rutger Bregman. Daarna vertelt Raadslid voor Groenlinks in Nijmegen, en ex-voorzitter LSVB, Lisa Westerveld over een mogelijke pilot met het basisinkomen voor bijvoorbeeld groepen die het financieel gezien moeilijker hebben, zoals mensen met een bijstandsuitkering en zzp'ers. U bent van harte uitgenodigd om met politici mee te debatteren over het basisinkomen en of dit een goed idee is voor Delft. De debatavond over het basisinkomen wordt geleid door Paul de Widt. 

U bent van harte welkom op 21 april om 20.00 bij Mooi Lamazi: Voldersgracht 4 te Delft.

Het basisinkomen betreft een onvoorwaardelijk inkomen dat iedere inwoner maandelijks op zijn of haar rekening ontvangt. Het basisinkomen komt in plaats van veel huidige regelingen waaronder de bijstandsuitkering en toeslagen. Het levert een enorme vereenvoudiging van de huidige ingewikkelde wet- en regelgeving op. Het idee is dat als je hier verder geen verplichtingen aan verbindt mensen uit zichzelf gemotiveerd zijn om te blijven of gaan werken. Is dit wel zo? En hoe is het basisinkomen te financieren?

STIP & GroenLinks Delft vragen zich af of we in Delft net als in andere steden voorloper willen zijn door te innoveren en experimenteren met het basisinkomen. De debatavond is bedoeld om kennis te delen en input te verzamelen, in het bijzonder over de Delftse situatie.