Beste leden, sympathisanten en volgers van GroenLinks Delft,

Sinds de ALV van 9 december ben ik voorzitter van het bestuur van onze bruisende afdeling in Delft! Een benoeming om trots op te zijn met grote uitdagingen en kansen.

De afgelopen maanden waren voor ons allemaal moeilijke tijden en ik hoop dat jullie dat in goede gezondheid hebben doorstaan. De COVID19 maatregelen zijn nodig maar beperken ook onze mogelijkheden om samen te komen, en voor mijzelf de kans jullie persoonlijk te ontmoeten. Er is echter meer bewustzijn gekomen over het effect dat wij hebben op het klimaat en de wijze waarop wij onze samenleving hebben ingericht. Ook is er positieve aandacht voor de eigen woonomgeving.

Ondanks het feit dat wij nu in een strengere lockdown zitten, ben ik hoopvol voor 2021. Er is een vaccin onderweg zodat wij onze ouders weer kunnen knuffelen. We kunnen besluiten om de corona herstelfondsen intelligent te gebruiken. Dit kunnen wij gericht inzetten voor een rechtvaardige inclusieve samenleving en om een economie op te bouwen waarmee wij onze planeet behoeden voor allesvernietigende klimaatveranderingen.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 kan GroenLinks een goed resultaat behalen waarmee wij deze veranderingen kunnen aanjagen. Als GroenLinks zichtbaar is lukt dat. Doen jullie mee?

Een hoopvolle groet,
Arjan van der Hulst