Internationale Vrouwendag 2013 in Delft is tweetalige festivalweek!

Dankzij het Comité 8 maart Delft e.o duurt Internationale Vrouwendag (8 maart) dit jaar een week. Van zondag 3 maart t/m 8 maart worden workshops, lezingen en bijeenkomsten georganiseerd met als thema: Power door Partnership.

De organisatoren: “Internationale Vrouwendag gaat om het wegwerken van achterstanden en het bevorderen van kansen voor vrouwen. Het gaat dus om vrouwen én mannen. Het gaat om hoe zij elkaar kunnen versterken in hun kwaliteiten en hoe zij komen tot gelijkwaardige relaties en mogelijkheden, waarbij er een win-win situatie ontstaat voor allen. Hierdoor wordt het geheel meer dan de som der delen.”

Het programma is heel divers: naast activiteiten die gericht zijn op het delen van informatie en kennis (workshops en lezingen) zijn er wandelingen door de stad om historische vrouwen van Delft te ontdekken en twee feesten. Op woensdag is er het klassieke vrouwenfeest en op vrijdag is er de feestelijke afsluiting van het festival waar mannen en vrouwen samen onder het genot van muziek, poëzie en eten partnerschap vieren. De kroon op die avond is de uitreiking van de Power Award aan een vrouw en een man die zich hebben ingezet voor emancipatie. Aan internationale inwoners van Delft is ook gedacht: veel activiteiten worden (ook) in het Engels gegeven.

Meer weten? Zie www.8maartdelft.info

Zie ook:

Het is voltooid!?

Waarom zit ik straks met een roze pink tijdens de Algemene Beschouwingen?