HYPO in Droomstad competitie

De HYPO Kunstsuper doet mee aan de Droomstad competitie van de VPRO. Dertig deelnemende initiatieven presenteren zich via filmpjes op internet en op Nederland 2. De winnaar wordt mede door het publiek bepaald.

Droomstad is een verzameling van dertig korte filmpjes over actieve burgers die een goed idee hadden voor de buurt en hun plan ten uitvoer hebben gebracht. Naast HYPO zijn bijvoorbeeld te zien: een skatehal in een leegstaande kerk in Arnhem, een weggeefwinkel in een achterstandswijk in Almere en gratis muzieklessen voor kinderen in Utrecht. De verhalen zijn verschillend en de steden zijn divers, maar de energie en het enthousiasme van al deze stadsbewoners werkt aanstekelijk en is bemoedigend in tijden van bezuiniging.

HYPO dreigt helaas een vroegtijdig einde te krijgen doordat verhuurder Vestia de huur heeft opgezegd, omdat een nieuwe huurder meer huuropbrengst levert voor het voormalige postkantoor aan de Hippolytusbuurt. HYPO is bezig om met goede argumenten er een nieuw huurcontract uit te slepen of als het niet anders kan andere huisvesting te vinden. Een hoge plaats in de Droomstadcompetitie is een enorme stimulans voor dit initiatief.

Er kan tot 15 mei gestemd worden op een favoriet Droomstad-initiatief. Op 19 mei is de prijsuitreiking van de vakjuryprijs en de publieksprijs in de dependance van het Schieblock in Rotterdam.

Droomstad site: klik hier Droomstad facebook pagina: klik hier