Pact tegen de Armoede uitgebreid met Luisterrijk

Het Luisterrijk heeft gistermiddag in het bijzijn van wethouder Saskia Bolten (Participatie) het Pact tegen Armoede ondertekend. Het Luisterrijk is hiermee officieel lid geworden van het Delftse Pact waarin organisaties en bedrijven nauw samenwerken aan de bestrijding van armoede.

Het Pact tegen Armoede Delft is een actief netwerk en een bundeling van krachten door Delftse bedrijven en instellingen. Ze pakken gezamenlijke problemen aan op het gebied van armoede.

Het Luisterrijk zet zich in voor jonge kinderen die het niet altijd redden met hulp van officiële instanties. De coach van het Luisterrijk legt op een laagdrempelige manier letterlijk het oor te luister aan de kinderen die zij begeleidt. “Wat ik voor mijn eigen kinderen zo normaal vind, is dat voor sommige jongens en meisjes vaak niet. Luisterrijk is ontstaan uit de behoefte om voor kinderen mogelijkheden te creëren om met meer leuke en gewone alledaagse dingen in aanraking te komen. Toen ik over het Pact tegen Armoede las, wist ik dat Luisterrijk hier deel van moest uit maken. Vandaar nu de ondertekening”, aldus kindercoach Myra Hillebrink.

Ook in 2012 zal het Pact tegen Armoede opnieuw activiteiten organiseren tijdens de campagne van ‘Elke Delftenaar telt’, waarbij de aandacht wordt gevraagd voor armoedebestrijding in Delft.