Duurzaamheid met DSM in Delft

Het gaat weer goed met DSM in Delft. Na jaren van sombere berichten over de oude 'Gist', staat DSM in de startblokken om weer te groeien in Delft. Duurzaamheid is daarbij het leidende thema.

Sitemanager Frank Teeuwisse van DSM vertelde dit in een enthousiast verhaal in TOP. Nadat DSM Gist Brocades had overgenomen volgde een periode van saneren en reorganiseren. De vraag was uiteindelijk niet of DSM gesloten zou worden, maar wanneer. Hoe anders is de situatie nu!

DSM gaat zich richten op witte biotechnologie. Dat richt zich op het maken van ondermeer kunststoffen en brandstof uit biomassa. Essentieel daarbij is dat de biomassa niet concureert met de voedselvoorziening: het gaat om biologisch restmateriaal, bijvoorbeeld de stengels van de rietsuiker. Over niet al te lange tijd gaat de spa in de grond voor een proeffabriek voor witte biotechnologie die DSM samen met de TU Delft en Purac gaat bouwen. Ook zal een deel van het DSM-terrein omgebouwd worden tot een campus voor witte biotechnologie.

DSM is al toonaangevend in de wereld op het gebied van witte biotechnologie en met de nieuwe plannen wil het die positie verstevigen. De plannen van DSM passen naadloos in de ambitie van Delft en de ideeën van GroenLinks: groei van de kenniseconomie gericht op duurzaamheid! GroenLinks ondersteunt deze ontwikkelingen dan ook van harte.