Het Nieuwe Winkelen in Delft

Vorige week heeft GroenLinks tijdens de Algemene Beschouwingen zorg uitgesproken over de ontwikkeling van de binnenstad. Met alle aandacht voor de Spoorzone moet de historische binnenstad niet vergeten worden.

Van alle kanten horen wij dat de binnenstad het moeilijk heeft. Dat komt door de economische crisis, de stijgende verkoop via internet, maar ook door de werkzaamheden in de stad.

Voor GroenLinks is een aantrekkelijke binnenstad een autoluwe binnenstad, omringd door parkeergarages, die goed worden aangegeven én met goede fietsparkeervoorzieningen. Een aantrekkelijke binnenstad heeft een gevarieerd winkelaanbod, is een plek waar mensen graag wonen en waar de afgesproken regels worden gehandhaafd.

GroenLinks heeft de urgentie benadrukt van de aanpak van de binnenstad. De gemeente moet krachtig doorpakken samen met ondernemers en bewoners. Geen getreuzel met autoluw en aan het werk met leegstand en bereikbaarheid!

En wat GroenLinks betreft ook aan de slag met nieuwe technologie. We zijn erg gecharmeerd van Het Nieuwe Winkelen in de binnenstad – een project van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, waarin ondernemers wordt geleerd hoe ze efficiënt en effectief gebruik kunnen maken van nieuwe technologie, in het bijzonder smart Phone applicaties.

Met een dergelijk concept is het winkelend publiek op een originele wijze naar de noordelijke binnenstad te gidsen vanaf de drie parkeergarages. Zodat het funshopgebied De Klis (Choorstraat, Vrouwjuttenland, Voldersgracht, Hyppolitusbuurt) beter ontsloten wordt. Eventueel kan de applicatie ook uitgebreid worden met een historische wandeling. Delft creating History.