De bus naar het Groen rijdt weer!

GroenLinks laat de auto liever staan en gaat op de fiets of met het OV. En net als veel andere Delftenaren, zijn GroenLinksers ook dol op een wandeling door het prachtige groene Delftse Hout. Helaas moesten we tot voor kort met strandtas en volleybal op de fiets laveren of toch maar de auto pakken, maar nu is er goed nieuws: in de zomer rijdt bus 80 van de ochtend tot het begin van de avond door naar de Delftse Hout.

Vanaf donderdag 2 juni tot en met zondag 21 augustus tussen 08.30 en 18.30 uur rijdt buslijn 80 van Veolia Transport door tot aan het einde van de Korftlaan bij camping Delftse Hout. Hiermee wordt in de zomerperiode van 2011 een optimale verbinding geboden voor gebruikers van de Delftse Hout naar de stad en het station Delft, en voor Delftenaren die willen recreëren in de Delftse Hout: maar liefst ieder half uur rijdt er een bus.

Hiermee wordt het Delftse Hout beter toegankelijk, maar ook de natuur- en milieuorganisatie de Papaver, de Waterspeeltuin en de Kinderboerderij zijn dan beter bereikbaar vanuit Delft. Anderzijds wordt de Delftse binnenstad beter bereikbaar vanaf stadscamping De Delftse Hout. Kortom: dit groene stukje Delft wordt voor de Delftenaren makkelijker bereikbaar en het is een eerste stap om minder auto's in het gebied te laten komen.

Normaal rijdt buslijn 80 overigens tot aan de keerlus op de Olof Palmestraat. Gedurende de zomermaanden vanaf 2 juni tot en met 21 augustus van 08.30 tot 18.30 uur rijdt buslijn 80 door tot aan de keerlus aan het einde van de Korftlaan bij camping Delftse Hout. Buslijn 80 krijgt extra haltes genaamd Delftse Hout, Kinderboerderij en Camping. De maatregelen gelden vooralsnog voor de zomerperiode van 2011.