Afhandeling schades Koepoort verloopt traag

De GroenLinks-fractie heeft de Bewonersbelangenvereniging Koepoort op zaterdag 11 december jl. opgezocht. De fractie heeft een aantal huizen bezocht en bewoners gesproken. We hebben vooral gesproken over de afhandeling van de schades, waar te weinig schot in zit.

Op donderdag 29 april 2010 is de Koepoortgarage geopend. In de jaren van de bouw is er in de gemeenteraad van Delft regelmatig gesproken over de voortgang van de bouw en de gevolgen van het bouwplan op de omwonenden.

De fractie van GroenLinks heeft de Bewonersbelangenvereniging Koepoort op zaterdag 11 december jl. opgezocht en een aantal huizen bezocht en bewoners gesproken. De bewoners zijn ongerust en onzeker, maar ook murw. We hebben vooral gesproken over de afhandeling van de schades. Er zit namelijk veel te weinig voortgang in de afhandeling van de schade aan de woningen.

Zo is er bijvoorbeeld in november 2009 schade opgenomen bij bewoners en hebben zij nu, ruim een jaar later, geen contact meer gehad over herstel en/of vergoeding van de schade. Voorts is de parkeergarage in het voorjaar opgeleverd, maar zijn er nadien nieuwe schades ontstaan. Bewoners vertelden tijdens ons bezoek ook het gevoel te hebben dat de gemeente nog steeds haar handen van hun situatie aftrekt. Reden genoeg voor de GroenLinks-fractie om schriftelijke vragen aan het college te stellen.