Steek energie in je woning!

Steek energie in je woning! Onder deze naam is een project in de Verzetstrijdersbuurt van start gegaan. Het doel is energiebesparingen aan te brengen in woningen, die nog niet goed geïsoleerd zijn. De huizen in deze buurt zijn in de jaren ’60 van de vorige eeuw gebouwd, in een tijd dat het woord isolatie waarschijnlijk nog uitgevonden moest worden.

 

Op 21 september was er een voorlichtingsavond over concrete maatregelen die getroffen kunnen worden. Saskia Bolten, wethouder van ondermeer Duurzaamheid, opende de avond en was verrast door de grote opkomst. Er waren ruim 70 aanwezigen die zich graag lieten voorlichten over energiebesparing en de daaraan verbonden subsidiemaatregelen.

Inmiddels hebben 68 huishoudens offertes aangevraagd en gekregen. Binnenkort gaat het isoleren van woningen en andere energiebesparende maatregelen concreet van start en eind dit jaar moet het project rond zijn.

Wat zijn nu de maatregelen die zoal getroffen kunnen worden? Vloerisolatie is populair, ruim 60 huishoudens hebben hier offerte voor aangevraagd. Verdere maatregelen zijn: gevelisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, aanschaf zonneboiler en overige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie of vervanging van de cv ketel.

Meer info op www.energieloket.info

door: Gera Schäperclaus, bestuur afdeling Groenlinks Delft