Broedplaats Poptahof

Vandaag, zaterdag 29 mei, hield Broedplaats Poptahof een Open Dag aan de Taj Mahalplaats in het nieuwe wooncomplex Purper. Broedplaats Poptahof is het creatieve hart van de Poptahof waar diverse creatieve ondernemers en kunstenaars zijn gevestigd.

De woningcorporatie Woonbron en de gemeente Delft werken samen aan de vernieuwing van de Poptahof. Een belangrijk onderdeel daarvan is het stimuleren en faciliteren van (creatief) ondernemerschap. In het hart van de Poptahof is de Broedplaats Poptahof volop in ontwikkeling. Vandaag tijdens de Open Dag opende wethouder Saskia Bolten de ateliers officieel.

Creatieve ondernemers bieden een grote verscheidenheid aan activiteiten aan. Ze werken er, houden tentoonstellingen en bieden er workshops en cursussen aan. Van jongleren bij Nyama tot knutselen met afvalmaterialen bij Lucy de Haas en yogalessen bij Pralaya Yoga. Van een ontspannen massage bij Lilaea tot glas-in-loodkunst bij Witiny.

De Open Dag begon al vroeg met een gratis circusworkshop voor kinderen door Nyama. Vanaf dat tijdstip werd het steeds drukker met andere activiteiten: massages, yoga, didgeridoo, Oriëntaalse dans en knutselen met afvalmaterialen. Tegelijkertijd met de Open Dag was er ook de jaarlijkse wijkmarkt met optredens, kraampjes en kinderspelletjes.