Meer natuurlijke speeltuinen in Delft

In 2009 is op initiatief van GroenLinks de eerste natuurspeeltuin van Delft geopend - de Hammenpoort. GroenLinks vindt dat iedere wijk een natuurlijke speelplek moet krijgen.

Groene speelruimte Kinderen spelen veel en graag. Gelukkig, want spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen. Spelen in een natuurlijke speeltuin brengt nog eens extra voordelen met zich mee. Het is avontuurlijker en inspirerender dan spelen in een traditionele speeltuin (met de standaard wipkippen, schommels en glijbaan). Het zorgt ervoor dat kinderen kennis kunnen maken met de natuur. Ze ervaren de seizoenen van dichtbij; in de herfst paddestoelen, in de lente bomen die uitlopen.   

Er is weinig ruimte waar kinderen kunnen spelen. Delft moet daarom actief plekken aanwijzen en inrichten waar kinderen vrijuit hun gang kunnen gaan. Een natuurlijke speeltuin kan verschillende vormen hebben: groot of klein en midden in een woonwijk of juist buiten de bebouwde omgeving. Uiteraard moeten kinderen betrokken worden bij de plannen. 

In 2009 is op initiatief van GroenLinks de eerste natuurspeeltuin van Delft geopend - de Hammenpoort. GroenLinks vindt dat iedere wijk een natuurlijke speelplek moet krijgen. Ook zo wordt de stad groener!

Lees hier de groene paragraaf uit ons verkiezingsprogramma.