Nieuws van Catherine Bij de Vaate

Op weg naar rookvrije binnenstad Delft?

Een foto van een smeulende sigaret op de grond

De binnenstad van Delft wordt een rookvrije zone. Te beginnen met het autoluwe gebied. Tenminste, als de Scholieren In De DelftsE Raad oftewel SIDDER het voor het zeggen hebben. De beslissing van de SIDDER-raad is bizar actueel. Nu we massaal thuis moeten blijven, komen we erachter hoe de openbare ruimte dicht bij huis, in de stad, een belangrijke rol kan spelen. Voor onze gezondheid en welzijn. Door schone, rookvrije lucht bijvoorbeeld. GroenLinks hoopt daarom dat de gemeenteraad zich laat inspireren door de scholieren.

Lees verder

Delft steunt SOS-oproep aan kabinet: help verweesde vluchtelingenkinderen

Het is 2 voor 12 voor verweesde kinderen in de Griekse vluchtelingenkampen. Door het Coronavirus is de situatie nog nijpender geworden. Daarom roept Delft donderdag 23 april om 2 voor 12, samen met tientallen andere organisaties en gemeenten, het kabinet op om 2500 verweesde vluchtelingenkinderen op te nemen. GroenLinks Delft is er trots op dat Delft zich bij het noodsignaal van #SOSMoria aansluit.

Lees verder

Delft bereid om vluchtelingenkinderen op te vangen

Naar aanleiding van vragen van GroenLinks heeft het college van Delft aangegeven bereid te zijn alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen. Op dit moment zitten deze kinderen, zonder ouders of begeleiding, in overvolle vluchtelingenkampen in Griekenland. Hun fundamentele rechten – onderdak, voedsel en water, zorg, onderwijs – zijn hen ontnomen, en ze lopen het risico misbruikt of verhandeld te worden.

Lees verder

Delft bereid om vluchtelingenkinderen op te vangen

Delft is bereid om verweesde vluchtelingenkinderen op te vangen. Dit laat de gemeente weten, in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. GroenLinks ziet met tevredenheid dat Delft een van de tot nu toe circa 30 gemeenten is, die gehoor geven aan de oproep van hulporganisaties om zo'n 500 kinderen op te nemen in Nederlandse gemeenten. Het gaat om kinderen die zonder ouders of begeleiding vastzitten in vluchtelingenkampen in Griekenland. Nu zoveel gemeenten aangeven dat zij klaar staan om de kinderen op te vangen, is het aan het Rijk om dit daadwerkelijk mogelijk te maken.

Lees verder

GroenLinks stelt vragen over weigering opvang daklozen

De fractie GroenLinks Delft heeft op 16 januari samen met de CU schriftelijke vragen gesteld over dak- en thuislozen. De vragen zijn ingediend naar aanleiding van berichten in de krant dat mensen geweigerd worden in de opvang. Vooral het bericht in het AD op 16 januari dat dakloze moeders in Den Haag maar met twee van hun kinderen naar de opvang mogen, vonden we alarmerend.

Lees verder