Politiek Café op 18 nov over lokale duurzaamheidsinitiatieven

Op maandagavond 18 november, organiseert GroenLinks Delft een politiek café over duurzame initiatieven. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het GroenLinks pand, Hypolytusbuurt 4 en gaat om 20.00 uur van start. Verschillende, overwegend, Delftse organisaties presenteren zich op het gebied van duurzame, niet fossiele, energie.

Alle Delftenaren zijn van harte welkom om kennis te maken met deze bijzondere initiatieven.

Het belooft een interessante en avond te worden die wordt ingeleid door Sinan Özkaya, gemeenteraadslid van GroenLinks, en zoals altijd zal William van Treuren discussieleider zijn.

Toegezegde medewerking hebben we van: Kees Louisse namens de Klimaatstraat, Renzo Deurloo van GreenFox, Rens Bijersbergen van de Windvogel, Marit van Lieshout van het Delftse Adviesbureau CE en Chris Hellinga van Greenvillage (TU Delft).

Kees Louisse, van de Klimaatstraat zal tevens vertellen over het zonnepanelen project van de Widarschool en Ecoplazza.

Renzo Deurloo vertegenwoordigt een bijzonder groenproject, namelijk GreenFox. Oude energievretende T.L buizen worden vervangen door energiezuinige. GreenFox maakt gebruik van medewerkers van de Sociale Werkvoorzieningen. Naast Groen is het project ook sociaal en biedt werkgelegenheid voor mensen die anders noodgedwongen aan de kant blijven staan.

De Windvogel wordt nader toegelicht door Rens Bijersbergen. Hij neemt ons mee in de wereld van de windenergie en hoopt u geïnteresseerd te krijgen voor deze vorm van schone en duurzame energie.

Marit van Lieshout van het Delftse milieuadviesbureau CE ( Centrum voor Energiebesparing), laat u zien wat Nederland moet doen om milieuafspraken op termijn waar te maken. Helaas is Nederland wat duurzame energie betreft hekkensluiter in Europa. Tezamen met Malta en Bulgarije bungelt Nederland onder aan de lijst op het gebied van duurzame energie. Lokale initiatieven en slimme landelijke afspraken zijn nodig om Nederland weer in het groene gareel te krijgen.

Chris Hellinga van de TU Delft toont aan dat nu en in de toekomst, leven zonder fossiele energie mogelijk is. Het project Greenvillage is hiervan een goed voorbeeld.

Zie onze agenda voor alle GroenLinks activiteiten