Ga gratis met GroenLinks Delft naar de Klimaat Parade in Amsterdam

Aan de vooravond van de klimaattop in Parijs, zondag 29 november, gaan overal ter wereld mensen de straat op om te laten zien dat we klimaatverandering kunnen aanpakken. Wereldwijd roepen burgers deze dag de onderhandelaars bij de klimaattop op om echte maatregelen te nemen. In Amsterdam laten tal van organisaties in een klimaatparade zien dat we klimaatverandering kunnen en moeten aanpakken. GroenLinks doet natuurlijk mee met deze klimaatparade. Wij zullen op geheel eigen wijze een duidelijk signaal afgeven.

Leden reizen gratis met ons mee. Nog geen lid? Meld je aan, en ontvang de mythe van het economisme gratis (Actie loopt tot 15 november).

Geen tijd? Sponsor een van onze lopers.

Tijdens de Klimaatparade op 29 november in Amsterdam roepen Nederlanders, op hetzelfde moment als talloze anderen wereldwijd, om een serieuze aanpak van klimaatverandering.

GroenLinks Delft laat zichzelf zien in Amsterdam! Bekijk onze standpunten.

(waarschijnlijk 2x klikken, de eerste keer beland u op de standaard GL webpagina, Het beste is dus rechts klicken en open in nieuw tabblad kiezen (en dan nog eens)).

De Klimaatparade is onderdeel van de wereldwijde People's Climate March.

Op 30 november begint in Parijs de internationale conferentie over de klimaat. De besluiten en de niet besluiten zullen verstrekkende gevolgen hebben voor de wereldgemeenschap. Ook voor Delfland, want het klimaat verandert. Elk jaar worden er klimaatrecords verbroken. De heetste zomers van de laatste eeuw vielen in de laatste 10 jaar. Het water stijgt. Op de korte termijn kunnen we dat keren door dijken te verhogen en duinen te versterken, maar op de lange termijn redden we het daar niet meer mee. Er zal steeds meer wateroverlast komen met hevige regens, het wordt pompen of verzuipen. Kelders lopen onder, misschien zelfs wel de laatste rustplaats van Willem van Oranje.

Als de klimaatverandering niet snel een halt wordt toegeroepen, stijgt de armoede in de wereld. Nog eens honderd miljoen extra mensen zullen dan in 2030 in armoede leven. Dat zegt de Wereldbank in dit klimaatrapport.

Dat willen wij niet.

Wil jij ook aan Parijs laten weten dat ons klimaat niet verder mag worden aangetast? Kom dan op zondag 29 november vanaf 10:00 uur, de trein vertrekt om 10:29 uur, we sporen met zijn allen naar station Amsterdam Zuid.

Wij willen concrete stappen zetten om naar een duurzaam Delft te komen.

Alleen kunnen wij het niet, we hebben jouw ideeën, inspiratie en hulp nodig.

Want iedereen kan en moet helpen, als consument, als tuinder, als ambtenaar, als ondernemer, als burger, als student, als lid van een sportvereniging. Op weg naar een duurzaam Delft. Loop met ons mee, of sponsor een loper.

Loop mee met GroenLinks in de klimaatparade en meld je aan via het onderstaande formulier. Per mail houden we je op de hoogte van wat we gaan doen en wat we van jou verwachten Je hoeft geen eigen materialen mee te nemen, wij zorgen voor alle aankleding en attributen.

Locatie

Museumplein
1071 Amsterdam
Nederland
Ik ben student of ik heb al een vrij reizen kaart, Bestel voor mij geen kaartje.
Een retour Amsterdam 2e klas kost € 25,40. Het is voordeliger om een groepsticket via GroenLinks Delft aan te schaffen. U ontvangt via GroenLinks Delft een individueel E-ticket. Graag de bijdrage overmaken op NL38TRIO0198527896 t.n.v. GroenLinks Delft o.v.v. Klimaatparade
GroenLinks Delft kan met een speciaal arrangement naar Amsterdam, maar als er meer dan 10 mensen meegaan, kan het interessant zijn om van jouw NS kortingskaart gebruik te maken.