Circulair Delft, van afval naar grondstof!

Aanstaande dinsdag is het zover: samen met de VVD Delft organiseren wij het politiek cafe over de kansen van circular economie. Wij zijn op zoek naar antwoorden, over hoe wij Delft schoner en duurzamer kunnen maken en wij willen de afval gerelateerde uitdagingen in kaart brengen.

En het zou heel leuk zijn als jij er ook bij bent!  

Georganiseerd door VVD en GroenLinks

Afval is één van de grote uitdagingen van onze tijd. Overal op de wereld komen wij afval tegen: als zwerfafval op de straat, in het water, in de groenvoorzieningen en natuurlijk aan de strand en in de oceaan. Maar hoe kunnen wij dat voorkomen, hoe kunnen wij afval hergebruiken en een stad als Delft leefbaar houden? Bestaat ons afval eigenlijk niet uit grondstoffen, grondstoffen die veel te waardevol zijn om zo maar te verspillen? 

Op 18 december 2018 organiseren wij, de VVD Delft en GroenLinks Delft, een politiek café! Wij willen met jullie en een aantal inspirerende experts in gesprek over hoe wij Delft schoner en duurzamer kunnen maken. Wij zullen de afvalgerelateerde uitdagingen waar Delft zich voor gesteld ziet in kaart brengen. Bovenal willen wij met jullie op zoek naar de innovatiefste en de meest efficiënte oplossingen voor Delft en een antwoord vinden op de vraag hoe wij als Delft een voorbeeldstad voor de circulaire economie kunnen worden?!

Zwerfafval Keep it Clean
Zwerfafval

Afval is één van de grote uitdagingen van onze tijd. Overal op de wereld komen wij afval tegen: als zwerfafval op de straat, in het water, in de groenvoorzieningen en natuurlijk aan de strand en in de oceaan. 
Hoe kunnen wij dat voorkomen, hoe kunnen wij afval hergebruiken en een stad als Delft leefbaar houden? 
En bestaat ons afval eigenlijk niet uit grondstoffen, grondstoffen die veel te waardevol zijn om zo maar te verspillen?

Dinsdag zij er naast Berend Potjer,  Peet de Bruijn (expert over nieuwe vormen van afvalinzameling), Rik Winsemius (met BlueCity en de circulair design challenge op zoek naar circulaire oplossingen), Remko Zuidema (bruggenbouwer welke de beleidsperspectief op circulaire economie in kaart brengt), Alex Wandl (wetenschapper aan de TU Delft met een specialisatie is Smart Cities and Urban Metabolism) en Jet Verloove (met Stichting BuytenDelft op weg naar een natuurlijke kringloopeconomie). 

Kom jij ook? 

Wanneer:      Op 18 december 2018 vanaf 20:00 uur, inloop vanaf 19:30.  
Waar:           OPEN, Vesteplein 100 te Delft
Moderator:    Berend Potjer
Programma:  Discussie op basis van vijf korte pitches